Ben jij student? Sluit je dan als aspirant geheel gratis* aan!

*Je betaalt alleen de externe kosten voor het afdekken van de Wkkgz wat inhoudt dat je verzekerd bent en wordt aangesloten bij een onafhankelijke klacht- en geschilleninstantie, zodat je tijdens de beroepsopleiding met een gerust hart kan oefenen met cliënten omdat je afgedekt bent voor de Wkkgz. 

Ben je student aan een van onze erkende opleidingen, dan kun je je als aspirant therapeut aansluiten bij de VVET. Je kunt je aanmelden door het invullen van het aanmeldformulier.

Wat zijn dan nu de externe kosten?

Je betaalt alleen de kosten voor de Wkkgz; verzekering Balens en voor de onafhankelijke klachten- en geschilleninstantie te weten Quasir en stichting Zorggeschil. Dat houdt in dat je:

  • per jaar € 64,- betaald, als je aansluit als aspirant zonder praktijk. Hiervan gaan we uit als je cliënten behandelt vanuit opstarten van je praktijk tijdens de energetische therapie studie of
  • per jaar € 105,- als je aansluit met een praktijk overige vakdiscipline. Dit doe je als je al een praktijk hebt in een andere vakdiscipline dan energetische therapie.

Waarom aansluiten als aspirant therapeut?

Je wordt collectief verzekerd via de VVBET voor aansprakelijkheid beroep, bedrijf, product, rechtsbijstand (alleen juridische rechtsbijstand) en ongevallen. Dit tegen een gereduceerd studentenbedrag. Door deze verzekering kun je al tijdens je opleiding starten met je praktijk, terwijl je gedekt bent voor de kosten welke kunnen voortvloeien vanuit de Wkkgz. De VVBET heeft tevens in het kader van de Wkkgz afspraken gemaakt met een externe geschillencommissie die voldoet aan de Wkkgz.

Als aspirant therapeut heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan themadagen en kun je contact leggen met collega energetisch therapeuten. Praktisch voordeel hiervan is dat je een stageplaats of een deeltijd-praktijkruimte in je eigen regio kunt zoeken om te kunnen starten met je praktijk.

De VVET wil graag aankomende energetisch therapeuten stimuleren om zich aan te sluiten, meer bij de praktijk te betrekken en heeft de toelatingscriteria voor studenten aangepast. Zo is er vrijstelling voor intervisie. Als je aspirant therapeut bent, wordt de inschrijfprocedure tot Registerlid bij VVET aanzienlijk verkort. Als aspirant therapeut krijg je ook een licentie.

Verder krijg je maandelijks de nieuwsflits. Hierin staan alle nieuwe ontwikkelingen binnen ons werkveld.