Vier tips voor het maken van de beste keuze bij WooCommerce Hosting

online shop

In dit artikel krijg je een aantal tips voor het kiezen van een goede hosting provider voor jouw WooCommerce webshop.

Ruimte

Een WooCommerce webshop vraagt om een database met ruimte. Het is belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om gegevens van klanten te bewaren. De bestellingen en profielen van jouw klanten moeten worden opgeslagen. Maar ook voor producten op jouw webshop is ruimte belangrijk. Kies dus voor een hostingprovider waarmee je kunt groeien. 

Jouw webshop moet natuurlijk niet traag worden. Pagina’s die niet goed of langzaam laden zorgen over het algemeen voor klanten die snel afhaken en dus minder bestellingen. Klanten willen snel pagina’s kunnen laden en producten kunnen bekijken. Het geheugen, dus RAM, is ook belangrijk. Het vermogen van de server wordt hierdoor groter en een webshop kan hierdoor sneller werken.

Betalingen voor jouw webshop

Om betalingen te verrichten moet jouw webshop communiceren met andere partijen. Bij betalingen moet je dus denken aan PayPal, creditcards, overschrijvingen of iDEAL-betalingen. Het is belangrijk dat betalingen goed kunnen verlopen en gegevens worden op deze manier gedeeld. Het is belangrijk dat een server betalingen goed kunt verwerken.

De juiste hosting provider kiezen

Met WooCommerce kun je grote en kleine webshops maken. Het is belangrijk dat je wel een goede provider kiest. Op het internet kun je diverse hostingproviders voor WooCommerce hosting met elkaar vergelijken of je kunt ervaringen van andere gebruikers lezen. Kies bij voorkeur voor een provider die uitstekende support levert. 

Kijk ook op welke momenten de klantenservice beschikbaar is. Niets is erger dan een probleem tegenkomen, maar dat het niet opgelost kan worden omdat er geen support beschikbaar is. Als jouw website niet goed werkt, kun je verkeer en dus inkomsten mislopen. Om dat te voorkomen is het belangrijk om betrouwbare support voor jouw webshop te hebben.

Beveiliging webshop

De beveiliging van jouw webshop is natuurlijk ook belangrijk. Kies sowieso voor een SSL-certificaat, hiermee kun je aantonen dat jouw website veilig is. Het is ook belangrijk dat er regelmatig back-ups van jouw webshop worden gemaakt en de hosting beschikt over robuuste firewalls om kwaadwillend verkeer zoveel mogelijk buiten te houden.

Mobiele versie afsluiten