Wonen

Vette manieren om je huis te vergroenen zonder groene vingers

Als men hebben we al honderdduizenden jaren een vertrouwde relatie met de natuur opgebouwd. Zelfs nu wil vrijwel iedereen hun huis vergroenen. Maar hoe krijg je dit precies voor elkaar? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. In deze blog bespreken we daarom de drie vetste manieren om je woning te vergroenen. Op deze manier haal je toch nog een beetje natuur in huis.

Sedumdak

In de eerste plaats is het mogelijk om een ​​sedumdak aan te leggen. Dit is een speciaal soort dak met een laagje mos. Op deze manier bescherm je het dak en houd je het koel in de zomer. Daarnaast zorgt een sedumdak ervoor dat er meer regenwater in de grond kan infiltreren. Dit is natuurlijk niet enkel goed voor het milieu; je portemonnee profiteer hier ook van. Een groot voordeel van een sedumdak is dat het weinig onderhoud vergt.

Zijden bloemen

Ten tweede kun je ervoor kiezen om zijden bloemen in huis te halen. Echte bloemen kennen namelijk meerdere problemen. Zo verwelken echte bloemen binnen enkele dagen, waardoor je veel onderhoud nodig hebt om de bloemen steeds maar weer te vervangen. Daarnaast zijn echte bloemen ook deur. Met zijden bloemen van een bedrijf als Flowercrush.nl heb je in een keer prachtige kunstbloemen in huis gehaald die nooit vervangen hoeven te worden en goedkoop zijn. Dit is dan ook zeker een vette manier om je huis te vergroenen.

Nep planten

Tot slot kun je natuurlijk altijd kiezen voor nep planten. Dit is een makkelijke manier om je huis te vergroenen, maar het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit. Dit is dus ideaal als je een verlangen naar een minimalistische levensstijl hebt, maar wel wilt genieten van een groene omgeving. Onderschat dan ook zeker niet hoeveel impact deze methode kan hebben.

Al met al zijn er meer dan genoeg methodes om je huis te vergroenen. Of je nou kiest voor een sedumdak of juist voor kunstbloemen en planten; een groener huis zal je beter tot rust laten komen. Zorg er dan ook zeker voor dat je dit aspect van je woning in orde hebt.

Wat vond je van dit artikel?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *