Sport

De 5 Vetste Voetbalstadions Van De Wereld

Als voetballiefhebber wil je natuurlijk de mooiste stadions bezoeken. Je hebt stadions op bergen, stadions langs de kust, stadions midden in historische centra, etc. Wij hebben voor jou de 5 vetste voetbalstadions van de wereld op een rij gezet!

1. Pancho Arena, 2014, Puskás Akadémi

Pancho Arena, 2014, Puskás Akadémi: Dit stadion in Hongarije is bijzonder omdat het geheel uit hout is opgetrokken. Het dak van het stadion loopt schuin toe, waardoor het stadion een uniek uiterlijk heeft.

Pancho Arena is een stadion in Hongarije en de thuisbasis van Puskás Akadémi FC. Het stadion, dat in 2014 werd geopend, is het grootste houten stadion ter wereld. Het stadion heeft een capaciteit van 30.000 toeschouwers en is vernoemd naar de Hongaarse voetballegende Ferenc Puskás.

Het stadion is ook omringd door een bos, waardoor je het gevoel krijgt alsof je in een natuurpark bent.

2. Mmabatho stadion in Zuid-Afrika

Mmabatho stadion in Zuid-Afrika: Dit stadion is gebouwd voor het WK voetbal in 2010 en is daarom een van de modernste stadions ter wereld. Het Mmabatho stadion is het grootste stadion in Noordwest-Provincie met een capaciteit van 84.490 toeschouwers.

Het Mmabatho Stadium, dat officieel Mahikeng National Stadium genoemd wordt, is een voetbalstadion in de Zuid-Afrikaanse plaats Mafikeng. Het stadion ligt op de campus van de North-West University, waardoor je na het voetballen nog even door de universiteitsgebouwen kunt wandelen.

3. Het Čierny Balog stadion

Het Čierny Balog stadion in Slowakije: Dit stadion is gebouwd tegen een bergwand en heeft daardoor een unieke ligging. Het stadion is ook klein, met maar liefst 500 zitplaatsen.

Het Čierny Balog-stadion is het voetbalstadion van de plaatselijke voetbalclub TJ Slovan Čierny Balog. Het stadion is gelegen in de plaats Čierny Balog, in het noordwesten van Slowakije.

4. The Float in Marina Bay Singapore

The Float in Marina Bay Singapore: Dit stadion is uniek omdat het geheel drijvend is. Het stadion is gebouwd op een man-made lake en kan dus letterlijk wegdrijven als er een storm komt!

The Float at Marina Bay Singapore, officieel bekend als National Stadium Singapore, is het nationale voetbal- en atletiekstadion van Singapore. Het stadion ligt op het kunstmatige meer Marina Bay en is daarmee het enige drijvende stadion ter wereld.

5. La Bombonera

La Bombonera (Boca Juniors) in Argentinië: Dit stadion is misschien wel het bekendste en meest iconische stadion ter wereld. Het stadion is gebouwd in 1940 en heeft sindsdien al vele wedstrijden gezien.

La Bombonera, officieel Estadio Alberto J. Armando genoemd, is een voetbalstadion in de wijk La Boca van Buenos Aires, Argentinië. Het stadion is de thuisbasis van de populaire voetbalclub Boca Juniors en is daarmee een van de meest iconische stadions ter wereld. Het heeft een capaciteit van 57.395 toeschouwers.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel zin hebt gekregen om naar een van deze vette voetbalstadions toe te gaan! Welk stadion spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in de comments! Tot snel!

Wat vond je van dit artikel?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *