Tech

Wat is een Learning Management System?

Als je alle leeractiviteiten en trainingen in kaart wil brengen en beheren binnen een organisatie heb je een LMS of learning management system nodig. Het is een goed hulpmiddel voor de administratie, documentatie maar ook een duidelijke rapportage en tracking van alle verschillende opleidingen.

Hoe zit het in elkaar?

Een van deze LMS systemen is bijvoorbeeld MyCademy. Belangrijk voor het kiezen van een juist pakket is ervoor te zorgen dat alles eenvoudig te vinden is voor alle medewerkers. Dit zorgt al voor een eerste en belangrijke voorsprong op de verschillende concurrenten. Een constante kennisontwikkeling is daarom heel belangrijk en zorgt voor een extra motivatie bij jouw werknemers. Heb je meer opleidingen, dan heb je ook een heleboel administratieve taken die erbij komen. Kies dus ook voor iets dat ook hier makkelijk mee om kan gaan. Alles op één en dezelfde plaats is heel handig.

Wat maakt een goede LMS goed?

Het antwoord kan variëren, afhankelijk van wie je het vraagt, maar er zijn een aantal belangrijke kenmerken die een learning management system (LMS) goed maken. Een goed LMS moet eenvoudig te gebruiken zijn, een breed scala aan functies en modules hebben, en het belangrijkste, het moet in staat zijn om een uitstekende leerervaring te leveren voor gebruikers. Een programma of site zoals MyCademy.com is zo een handig hulpmiddel.

Een goed LMS moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor zowel beheerders als leerlingen. Het moet een gebruiksvriendelijke interface hebben die gemakkelijk te navigeren en te begrijpen is. Het systeem moet ook gemakkelijk kunnen integreren met andere software en systemen.
Bovendien moet een goed LMS een breed scala aan functies en modules bieden. Zo kun je het systeem afstemmen op je specifieke behoeften en vereisten. Enkele van de meest populaire functies en modules zijn natuurlijk de e-learning content zelf, leerportalen, beoordelingstools, rapportages en online coaching.

LMS is ondersteunend

De plaats van een LMS in een organisatie is steeds ondersteunend. Als je alles kan koppelen aan een systeem voor personeelsmanagement, dan heb je meteen een volledig beeld van het opleidingsniveau en de verschillende mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Alles bij elkaar genomen maak je ook op deze manier en mogelijkheid tot besparen.

Wat vond je van dit artikel?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *