Auto'sGrappig

Ontdek de leukste auto spelletjes voor urenlang plezier onderweg!

Autospelletjes voor onderweg zijn ideaal om de tijd te doden tijdens een lange autoreis. Vergeet het klassieke “Zijn we er al?” – hier is hoe je kinderen bezig en gelukkig houdt tijdens die lange autoritten.

Dieren alfabet spel: Educatief vermaak op wielen

Het dieren alfabet spel is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Het werkt simpel: je kiest een letter van het alfabet en iedereen zoekt naar dieren die met deze letter beginnen. Zie je een koe buiten? Dat is ‘K’ van “Kijk, een koe!” Zo combineer je spelenderwijs het versterken van het alfabet met de buitenwereld ontdekken.

Steen, papier, schaar: Klassieker met een twist

Steen, papier, schaar” kennen we allemaal, maar heb je het ooit in de auto gespeeld? Maak er een toernooi van met kleine prijzen voor de winnaar en je zult zien hoe competitief en vermakelijk dit spel kan zijn. De eenvoud en snelle rondes maken het perfect voor onderweg.

steen papier schaar
Steen, papier, schaar. Wie is als eerst bij de 10?

Het verhaal spel: Laat de fantasie de vrije loop

Iemand begint met een zin en de volgende moet het verhaal voortzetten. Dit is een fantastische manier voor kinderen (en volwassenen!) om hun creativiteit te uiten en de tijd vliegt voorbij terwijl je samen een wereld van avontuur bouwt.

“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”: Een visueel raadspel

Dit klassieke spel blijft een hit. Iemand beschrijft iets wat hij ziet en de rest raadt wat het is. Met de steeds veranderende omgeving buiten is dit spel nooit hetzelfde en altijd uitdagend.

Het nummerbordenspel: Spelenderwijs leren

Probeer een woord te vormen met de letters op een nummerbord. Dit spel is niet alleen leuk, maar stimuleert ook de kennis van letters en woordstructuur. Wie maakt het langste woord of de grappigste combinatie?

Afbeelding van het nummerborden-spel
Welk woord kun je hier van maken? Voeg gratis klinkers toe!

Liedjes raden: Muzikaal genieten

Eén persoon neuriet een liedje en de anderen raden welk lied het is. Een mooie manier om de ritmische en muzikale vaardigheden te testen en te genieten van de favoriete hits van iedereen.

Auto bingo: Zoek en vind!

Maak bingokaarten met dingen die je onderweg tegen kunt komen: een rood stoplicht, een gele auto, een koe in de wei. Wie het eerst bingo heeft, wint! Dit houdt de kinderen geboeid en leerzaam bezig.

Kinderen spelen autobingo op vvet.nl
Je kunt autobingo kopen, maar ook prima een aantal A4tjes uitprinten.

Het ABC-plaatsnamenspel: geografie was nog nooit zo leuk

Begin met de letter A en noem om de beurt een plaatsnaam die met de volgende letter van het alfabet begint. Wie het langst doorgaat zonder te haperen, wint.

Met deze auto spelletjes is elke rit gegarandeerd een succes en komen jullie aan met een auto vol vrolijke verhalen. Heb je zelf nog leuke ideeën of variaties? Deel ze in de reacties en wie weet help je andere ouders aan een rustige en plezierige reis!

Wat vond je van dit artikel?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *