Sport

Gratis formule 1 kijken: beste livestreams

Gratis formule 1 kijken? Dat is zeker mogelijk want er zijn verschillende manieren om dit te doen. Afhankelijk van waar je woont, welke tv-kanalen of streamingdiensten beschikbaar zijn en wat je er voor wilt te doen.

Hieronder volgen een paar goede tips om (zo) gratis (mogelijk) alles van Max Verstappen en Lewis Hamilton op de voet kan volgen.

De beste gratis manieren om gratis formule 1 te kijken

Gratis streaming sites

Er zijn verschillende websites beschikbaar die gratis Formule 1 streamen. Dit is echter geen perfecte oplossing, want deze websites zijn meestal niet van goede kwaliteit en kunnen soms vanwege auteursrechtelijke kwesties worden afgesloten, soms zelfs terwijl je kijkt.

Het is daarbij ook belangrijk om op te merken dat het gebruik van dergelijke websites waarschijnlijk illegaal is en dus het risico op virussen en malware met zich brengt.

Kijken is dus op eigen risico, maar je moet er wat voor over hebben natuurlijk.

1. Stream2watch

Te bekijken via deze link. Het kan zijn dat de link af en toe veranderd, dus mocht deze niet werken, Google dan even op Stream2watch. Naast Formule 1 kijk je hier ook nog veel andere sporten.

2. Formula 1 Live Streams

Een duidelijke site waar je ook gratis formule 1 streams kunt kijken. Via de kalender op de site vind je eenvoudig de juiste stream voor de race van dit weekend.

3. CricHD

Deze site ziet er een beetje old school uit, maar laat je hier niet door afschrikken. De formule 1 stream die ze aanbieden is namelijk van vrij hoge kwaliteit. Mocht de link niet meer werken, Google dan ook weer even op CricHD. Het kan zijn dat ze op een andere domeinnaam zijn verder gegaan.

live stream formule 1 via crichd

4. Totalsportek

De kwaliteit op Totalsportek is niet altijd even goed, maar als bovenstaande streams niet goed werken is de kans groot dat je hier wel terecht kan.

Samenvattingen op de NOS

Op grond van een overeenkomst tussen Viaplay (de uitzender die de rechten nu in handen heeft) en NOS worden alle Formule 1 samenvattingen dit seizoen op televisie uitgezonden, op de publieke omroep nog wel. Dat is dus voor iedereen te zien. Onderdeel van deze deal bevat overigens ook de volledige berichtgeving over de Grand Prix van Zandvoort in 2022, 2023 en 2024.

NLZIET (14 dagen gratis)

Verder zijn de kwalificaties en de Grand Prix van België via het Sporza’s kanaal op Canvas te bekijken Dit kan je terugkijken op NLZIET. De streamingdienst is nog steeds 14 dagen gratis uit te proberen.

Viaplay (met flinke korting)

Het is dan wel niet gratis, maar je kan met flinke korting via Viaplay Formule 1 kijken. Ze bieden helaas geen proefperiodes aan, maar op hun platform kan je alle Formule 1 races, alsook alle aanverwante uitzendingen kijken. De streamingdienst is als gezegd niet gratis, maar met de aangeboden kortingen is het op zich goed te doen.

formule 1 kijken via viaplay
Met korting via Viaplay kijken.

Social media

Soms worden Formule 1-races gratis aangeboden via sociale media kanalen zoals YouTube of Facebook. Zo biedt de Formule 1-organisatie vaak zelf live streams aan via hun YouTube-kanaal.

Kijken via een VPN

Als alle voorgaande tips niet werken, kan je ook proberen met een VPN (Virtual Private Network) via buitenlandse streamers naar Formule 1 te kijken. Er zijn namelijk een aantal buitenlandse zenders die wel gewoon gratis Formule 1 uitzendingen aanbieden. Het enige puntje is dan wel dat het commentaar daar niet in het Nederlands zal zijn, maar voor wie een aardig woordje over de grens spreekt, moet dat geen probleem zijn.

Zo’n VPN zorgt ervoor dat wanneer je verbinding maakt met een VPN-service, bijvoorbeeld in Duitsland, je dataverkeer via Duitsland wordt omgeleid, en je een Duits IP-adres krijgt.

De buitenlandse streamers denken dan dat jij dan vanuit Duittsland gebruik wil maken van hun diensten. Dit opent dus deuren naar streamers waar je normaal gesproken niets van zou kunnen zien.

Abonnement

Om met een VPN naar buitenlandse zenders te kijken, moet je een (goedkoop) abonnement afsluiten bij een VPN-provider en die specifieke software op je apparaat (telefoon, tablet, laptop) installeren. Of je downloadt een gratis variant. Vervolgens kies je een server in het land waar de zender beschikbaar is en maak je verbinding.


Op die manier kan je heel simpel genieten van buitenlandse streamers, zoals de Amerikaanse (ABC bijvoorbeeld), de Duitse (Servus TV F1 stream), Belgscieh (RTBF Auvio stream), Luxemburgse (RTL Lu F1 stream), en Zwitserse (SRF TV stream) streamers.

Tips om Formule 1 te kijken in het buitenland

Als je in het buitenland bent, kan het goed zijn dat Nederlandse streamers je toegang blokkeren naar aanleiding van je niet-Nederlandse IP-adres. Dat kan knap irritant zijn, want je kan vooraf natuurlijk geen Formule 1 wedstrijden downloaden.

De apps van Ziggo en KPN werken bijvoorbeeld niet buiten de Europese Unie. Balen, balen, balen. Ook Viaplay heeft in andere landen niet de uitzendrechten van de Formule 1. Dit is echter wel te omzeilen door ook hier met een VPN te werken. Net zoals je vanuit Nederland met een VPN naar buitenlandse streamers kan kijken, werkt dat andersom vanuit het buitenland natuurlijk ook.

Het mooie van vakantie is echter dat je ook daar lekker onbezorgd de kroeg in kan duiken om Formule 1 te kijken.

Extra tip: streamers met gratis proefperiodes

Dan is er nog een goede tip. Veel streamingdiensten bieden tegenwoordig gratis proefperiodes aan waarbij je hun diensten een tijdje gratis kan gebruiken om te bezien of het iets voor je is, voordat je een abonnement afsluit (of niet).

Naast NLZiet, biedt ook F1 TV een gratis proefperiode van 7 dagen aan. Via F1 TV kan je kijken naar live races, hoogtepunten, documentaires etc.

Kortom, er zijn best wel wat manieren om gratis, of met veel korting, naar Formule 1 races te kijken. Soms vereist het wat voorbereidingswerk, maar als echte fan, is dat vast en zeker de moeite. Veel kijkplezier!

Wat vond je van dit artikel?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *