Uitgelicht
Uitgelicht

Je huisstijl aanpassen? Zo doe je dat!

De huisstijl van je bedrijf is meer dan alleen het uiterlijk; het is de belichaming van wat je onderneming vertegenwoordigt. Dat klinkt misschien overdreven, maar veel ondernemers onderschatten de waarde van een passende huisstijl.

Het is super belangrijk dat deze consistent is en aansluit bij de boodschap die je wilt uitdragen. Soms is het nodig om je huisstijl aan te passen, bijvoorbeeld omdat je bedrijf groeit of omdat je een frisse wind wilt laten waaien.

Ben jij benieuwd hoe jij je bedrijf een kickstart geeft met een nieuwe look en waar je op moet letten?

Lees dan snel verder!

Waarom je huisstijl aanpassen?

Een huisstijl is onderdeel van je branding en kan helpen om je bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Het vormt letterlijk het gezicht van je bedrijf en die uitstraling is erg belangrijk. Foute kleuren, een niet overwogen logo kan veel negatieve invloed hebben op hoe consumenten of partners naar het bedrijf kijken.

Het kan zijn dat je huidige huisstijl niet meer past bij de boodschap die je wilt uitdragen, of dat je bedrijf simpelweg is gegroeid en toe is aan een vernieuwde uitstraling. Ook zou je het bedrijf weer opnieuw onder de aandacht kunnen brengen bij potentiële en bestaande klanten, maar dan met een vernieuwde look, klaar om indruk te maken.

Hoe pak je het aan?

Het aanpassen van je huisstijl is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Hieronder vind je een stappenplan om je op weg te helpen:

Evalueer je huidige huisstijl
Voordat je wijzigingen doorvoert, is het van belang om je huidige huisstijl te evalueren. Onderzoek welke elementen zoals kleuren, lettertypen en logo’s goed werken en welke aanpassingen nodig zijn.

 1. Definieer je doelgroep
  Bepaal nauwkeurig wie je doelgroep is en wat hen aantrekt. Je huisstijl moet resoneren met de wensen en behoeften van deze groep om effectief te zijn.
 2. Brainstorm voor frisse ideeën
  Werk samen met je team en bedenk nieuwe concepten voor je huisstijl. Overweeg nieuwe kleuren, logo’s en lettertypen die de gewenste boodschap uitdragen.
 3. Test je vernieuwde huisstijl
  Implementeer je nieuwe huisstijl niet zonder deze te testen. Vraag feedback aan potentiële klanten en observeer hun reacties op je vernieuwde stijl.
 4. Implementeer de nieuwe huisstijl
  Tevreden over de feedback? Rol dan de nieuwe huisstijl uit over al je communicatiemiddelen, zoals je website, visitekaartjes en sociale media.

Geprinte merchandise: een leuke toevoeging aan je nieuwe huisstijl

Een leuke manier om je nieuwe huisstijl extra kracht bij te zetten is door producten te bedrukken met je bedrijfslogo, slogan of andere leuke tekst. Denk bijvoorbeeld aan aanstekers bedrukken. Dit zijn handige en praktische producten die veel gebruikt worden, zo kun je ook voor pennen of andere producten kiezen. Door deze te laten bedrukken met je nieuwe huisstijl zorg je voor een consistente uitstraling in al je communicatie-uitingen.

BIC aanstekers laten bedrukken is een goede keuze, aangezien BIC bekendstaat om de hoge kwaliteit van hun aanstekers. Door te kiezen voor BIC aanstekers weet je zeker dat je relatiegeschenken lang meegaan en goed zullen worden ontvangen door je klanten.

Je kunt ze tevens op veel plekken achterlaten en mensen zullen je naam en logo onthouden!

Wat vond je van dit artikel?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *